maandag 6 juni 2016

Tips om af te koelen

Hoi allemaal!

De zomer gaat weer bijna van start. En het warme weer staat ook weer voor de deur! Zo was het hier in Nederland afgelopen weekend aardig warm, en vandaag ook weer. Dit heeft mij er toe geleid om jullie wat tips te geven om af te koelen als het dit weer is! Laten we snel beginnen met alle tips.

Tip 1: Drink kruidenthee plaats van ijskoud water.

Als het extreem warm is buiten, wil je graag iets kouds drinken. Zo als bijvoorbeeld water met ijsklontjes. Hou kouder hoe beter denk je natuurlijk. Maar dat werkt helemaal niet! Of nou ja, tijdelijk. Je hebt een soort van thermostaat in je hersenstam. Die zorgt er dan uit eindelijk weer voor dat je lichaamstemperatuur gaat stijgen, met het gevolg dat je het extra warm krijgt. Door lauwwarme kruidenthee te drinken gebeurt het juist het tegenovergestelde. De thee is natuurlijk zo warm dat je maar een tijdelijke verhoging hebt van je lichaamstemperatuur. Daar reageert de thermostaat ook op dus wordt hij lager gezet.

Tip 2: Draag een lichte kleur kleding.

Donkere kleding neemt de zon meer op dan lichte kleding. Ja ik weet eigenlijk niet hoe ik het nog beter kan uit leggen. Maar de zon blijft langer hangen in donkere kleding.

Tip 3: Fruit eten helpt!

Als het warm is zweet je sneller. Dat is natuurlijk niet zo heel gek. Maar tijdens het zweten verlies je niet alleen vocht, maar ook bepaalde zouten. Hierdoor is het goed als je fruit eet op een dag. Dit helpt namelijk om het vocht en het zout goed bij te houden. Het beste fruitsoort is hier watermeloen voor. Maar ook suikermeloen, appels, mango framboos, banaan, aardbei, blauwe en zwarte bessen helpen ook goed.

Tip 4: Gebruik niet zo veel make-up en huidoliën.

Als je make-up of huidoliën gebruikt wil dit je huid isoleren. Dat betekend dus dat het de warmte vast houdt in je lichaam. Dat is niet fijn natuurlijk! Dus gebruik dit zo min mogelijk. Wees dus zo zuinig mogelijk met dit soort make-up en huidoliën. Het kan trouwens ook zijn dat de make-up een allergie'se reactie geeft door de zon. Da's ook flink balen!

Dit waren eigenlijk wel de tips. Wil je nog meer tips lezen ga dan snel naar deze website voor nog meer beruikbare tips!

Heb jij zelf nog ook tips? Zet ze dan snel in de reactie's en misschien komen jou tips in een volgende afkoel tips blog!

Groetjes Xarifa van Xaar's Wereld.

P.S. Volgen jullie mij al om Instagram, Facebook en Twitter? Je kan mij vinden onder Xaar's Wereld. Op Snapchat kan je mij ook volgen op de gebruikersnaam Xarifa97.