dinsdag 13 september 2016

Granaatappelscrub | Healty Life Style

Hoi allemaal!

Vandaag is de eerste blog wat te maken heeft met de gezondheid te maken heeft. Zoals je al in de titel hebt kunnen lezen gaat het over een scrub. Een garnaatappelsscrub.

Waarom je huid scrubben? Je huid heeft het zwaar te voortduren. Er komen namelijk best wel wat luchtvervuiling, schadelijk zonlicht, droogte en stress. Hierdoor wordt je huid vies. Dan is het alleen reinigen niet genoeg. En je krijgt ook dode huidcellen, door het scrubben haal je en de viezigheid weg en de dode huidcellen. Zo krijg je dus nieuwe huidcellen, wat weer goed is voor je huid.

Een Granaatappel helpt voor het verzorgen van je huid bij: het laten herleven van je huidcellen; tegen ouderdomsvlekken; verhoogde concentratie pigmenten minder te laten worden en bestrijding van littekens die je bij puistjes hebt opgelopen. Je huid wordt er ook nog eens gevoed van.

Goed nu het recept!

Ingrediënten:

2 eetlepels granaatappel
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel fijne bruine suiker

De stappen:
Pureer de granaatappelpitjes zo fijn mogelijk. Voeg vervolgens de olijfolie en de honing toe en meng de ingrediënten tot een glad geheel. Roer vervolgens de fijne bruine suiker erdoorheen. Reinig je gezicht eerst goed met één van de teinigsproducten die jij fijn vindt, ik hou zelf heel erg van Nivea reinings doekjes. Die zijn drie in een dus dat reinigt je huid, je lippen en je ogen. Breng het mengsel nu voorzichtig en met cirkelende bewegingen aan op je huid en laat een aantal minuten inwerken. Verwijder de scrub vervolgens met een gezichtsreinigingsdoekje en spoel na met lauwwarm water.

De voordelen:

Olijfolie is een van ’s werelds beste natuurlijke, hydraterende oliën. De olie bevat drie belangrijke antioxidanten die de huid helpen te beschermen tegen vroegtijdige veroudering.


Honing pakt niet alleen onzuiverheden aan door te desinfecteren, maar werkt ook hydraterend en laat je huid extra zacht aanvoelen. De toevoeging van bruine suiker zorgt voor een zachte scrub en verwijdert dode huidcellen op milde wijze.Dit was dus de eerste Healty Life Style blog! Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Wat voor Healty Life Style dingen zien jullie graag voorbij komen?

Groetjes Xarifa van Xaar's Wereld.

P.S. Volgen jullie mij al om Instagram, Facebook en Twitter? Je kan mij vinden onder Xaar's Wereld. Op Snapchat kan je mij ook volgen op de gebruikersnaam Xarifa97.