zondag 20 november 2016

De omgeving waar je je huiswerk maakt | To School

Hoi allemaal!

Vandaag schrijf ik over de omgeving waarin jij je huiswerk maakt. Het is eigenlijk best wel belangrijk dat waar jij zit om je huiswerk maakt opgeruimd en schoon is. Als dit niet zo is kan je je niet goed concentreren. Want als het rommelig is dan raakt je hoofd snel vol met andere dingen. De dingen waar je je op dat moment niet bezig mee wil houden. Want hoe eerder je huiswerk af is, hoe sneller je die dingen kan gaan doen die je wilt gaan doen.

Zorg dus dat je kamer schoon en netjes is! Maar hoe doe je dat zo makkelijk mogelijk? We leven in een maatschappij waarin je veel koopt of dingen krijgt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Neem daar dan ook afscheid van en gooi het weg! Want je hebt er toch niks aan, en hoef je je er ook niet door af te laten leiden. En als jij nou vroeger iets spaarde waar je nu eigenlijk niks meer mee doet, en je weet ook 100% zeker dat je er in de toekomst niks meer mee gaat doen? Doe dat dan ook weg! Je kan daar natuurlijk wel een foto van maken, zo bewaar je het toch nog een beetje. Maar in die la waar het in lag dingen doen waar je echt iets aan hebt.


En mocht je nu echt zo´n rommel kamer hebben, plan een opruim dag in. Zo kan je alle troep weg doen, breng eventueel wat naar de kringloop winkel zodat het nog een tweede leven krijgt. En je kan voortaan rustig je huiswerk maken zonder dat je afgeleid raakt.

Lukt het jou in een rommeltje je huiswerk op tijd af te hebben?

Groetjes, Xarifa van Xaar's Wereld.

P.S. Volgen jullie mij al op Instagram, Facebook en Twitter? Je kan mij vinden onder Xaar's Wereld. Op Snapchat kan je mij ook volgen op de gebruikersnaam Xarifa97