vrijdag 2 december 2016

Bewust omgaan met je geld | Tips

Hoi allemaal!

Als je een briefje van 50 euro vind op straat dan voel je je vaak gelukkig, maar hoe kan je je ook gelukkig voelen zonder zo'n briefje vinden? Dan heb ik nu een paar tips voor jullie om toch te kunnen sparen.

Tip 1: Een 0 euro dag invoeren

Voer elke twee weken een 0 euro dag in. Op deze dag geef je dan geen geld uit. Het helpt je zo bewust te worden hoeveel je eigenlijk uitgeeft ongemerkt. Dat is best wel veel kan ik je zeggen.

Tip 2: Minder geld uitgeven aan boodschappen

Vaak kan je veel geld besparen op je boodschappen als je boodschappen gaat doen als je bijvoorbeeld een feestje hebt. Schrijf dingen op op een lijstje, en gebruik dingen uit het seizoen als je ook gaat bakken. Zo spaar je allemaal dingen uit. Ga ook naar de goedkope supermarkt zoals bijvoorbeeld Aldi of ga naar de markt. Let oop op de houdbaarheidsdatum, het is vaak zo dat als je in de winkel iets koopt wat al tegen de houdbaarheidsdatum aan zit. Als je tenminste zeker weet dat je het voor die dag gaat gebruiken.Tip 3: Spijt aankopen voorkomen

Als je twijfelt aan de aankoop is het verstandig om het niet te kopen. Slaap er nog een nachtje over, want dan als je dan nog steeds zeker weet dat je het wilt hebben dan is het geen spijt aankoop.

Tip 4: Organiseer een ruilparty

Als je iets in de kast hebt liggen wat je niet meer gebruikt of draagt waarom zou je het dan laten liggen? Je kan het natuurlijk via Marktplaats verkopen, maar je kan ook met vrienden of vriendinnen een ruilparty organiseren. Zij nemen dan alles mee wat ze niet meer gebruiken of aan trekken, kan jij dan makkelijk gebruiken of aantrekken en andersom dan ook natuurlijk.

Dit waren mijn tips om wat geld besparen. Hopelijk heb je er wat aan!

Wat doe jij om geld te besparen?

Groetjes, Xarifa van Xaar's Wereld.

P.S. Volgen jullie mij al op Instagram, Facebook en Twitter? Je kan mij vinden onder Xaar's Wereld. Op Snapchat kan je mij ook volgen op de gebruikersnaam Xarifa97